Magic the Gathering

Wat is Magic the Gathering?

Magic: The Gathering is een verzamelkaartspel waarbij spelers decks van kaarten gebruiken met daarop wezens, spreuken en andere vaardigheden om tegen elkaar te vechten. Elke speler heeft een "planeswalker" als leider van hun deck, een krachtige tovenaar die magische krachten bezit en zijn krachten leidt in de strijd.

Om Magic: The Gathering te spelen hebben spelers een deck van kaarten nodig, dat ze zelf kunnen samenstellen of kant-en-klaar kunnen kopen. Elke speler start het spel met een bepaald aantal "levenspunten" en het doel is om de levenspunten van je tegenstander naar nul te reduceren voordat zij hetzelfde met jou kunnen doen.

Elke speler neemt om de beurt kaarten uit hun deck en gebruikt deze om wezens te laten oprijzen, spreuken uit te spreken en vaardigheden te activeren. Spelers kunnen ook "land"-kaarten gebruiken om de "mana" te genereren die nodig is om andere kaarten te spelen.

Het spel wordt gewonnen door de speler die in staat is om zijn tegenstander te overmanen en diens levenspunten als eerste te reduceren. Magic: The Gathering heeft een diep en complex regelset en er zijn veel verschillende strategieën en manieren om te spelen om de overwinning te behalen.

Hoe speel je Magic the Gathering?

Actieve filters